Andi Miron

Un pas înainte pentru fotbalul românesc

Răzvan Burleanu, Președintele FRF cu limbaj de lemn și capital de încredere scăzut, a făcut o mutare foarte riscantă numindu-l pe Daum la cârma naționalei. E o mutare care îl poate îngropa sau care mai poate stopa din nemulțumirea colectivă. Mi-a plăcut prima conferință de presă a lui Daum, în calitate de proaspăt selecționer. Evident, aducerea unui neamț pe banca naționalei nu asigură din start o schimbare totală la față a echipei, dar cred că este o inițiativă de bun augur. 
Cert este faptul că naționala avea nevoie de o schimbare majoră. 

Avem câțiva antrenori români buni, de numărat pe degete (nu Olăroiu, Reghecampf sau Lucescu Jr), care ar fi meritat să fie numiți selecționeri, însă cred că după multă vreme de plafonare, e momentul să dăm o șansă schimbării. Această schimbare presupune în primul rând o altfel de mentalitate, de care cred că România avea și are nevoie ca de aer. În plus, naționala cred că are nevoie și de un om care să nu se fi scufundat până acum în mocirla fotbalului românesc. Astfel, cel puțin teoretic, nu vom avea parte de orgolii stupide și de tot felul de interese în ceea ce privește selecționarea jucătorilor, așa cum am întâlnit la Piți, Răzvan și Puiu.

Și pentru că tot vorbesc despre o altfel de mentalitate, aceasta va implica cel mai probabil o altă viziune de joc - așa cum a și declarat Daum la coferința de presă, dar și încurajarea naturalizărilor etc. Da, cu o altfel de mentalitate putem să mai reducem câțiva ani din cei 30 pe care îi avem în urma țărilor occidentale. Cel puțin pe plan fotbalistic. 


1 comentarii:

poate să vină cel mai cel antrenor... fără chef de alergat, talent și mentalitate din partea jucătorilor nu va face nimic

Reply

Trimiteți un comentariu