Andi Miron

Educație alimentară cu japca

Aproape nimeni nu cunoaște miniștrii din Guvernul Cioloș și de aceea, singura cale de afirmare a acestora reprezintă debitarea unor inepții.

În Rusia, anul trecut, vicepremierul Arkadi Dvarkovici, i-a îndemnat pe ruși să scurteze timpul pentru micul dejun, ca să poată munci mai mult. Nici noi nu suntem departe de ei.
În România, ministrul tehnocrat Achim Irimescu declară că o soluție pentru reducerea risipei de alimente ar fi scumpirea mâncării.

S-au obişnuit să umple frigiderul şi apoi constată că o mare parte din produse au depăşit termenul. Recunosc că mi s-a întâmplat şi mie. Aşa cum se spunea că singura soluţie de a reduce consumul de benzină şi de combustibili fosili este să crească preţul, probabil că la asta se va ajunge şi pe piaţa agro-alimentară. Când vei da pe un kilogram de carne preţul corect, în mod cert vei gestiona acest produs cu mult mai mare atenţie.

Vă dați seama ce afirmație înțeleaptă și curajoasă? Irimescu e de fapt ca un părinte grijuliu, care insistă să ne învețe cum să apreciem mai mult mâncarea. Trebuia să ne învețe cineva și asta, nu? S-a găsit ministrul tehnocrăcănat.

De fapt, efectul scumpirilor va fi cu totul altul. Nu-ți trebuie vreo diplomă ca să-ți dai seama că Irimescu debitează niște inepții. Cei cu venituri mari vor arunca la fel de mult, pătura de mijloc va cumpăra mai puțin, iar cei săraci vor mânca mai puțin și mai prost. 

Pentru că tot a scăzut TVA-ul anul trecut de la 24% la 9%, deci teoretic, prețul alimentelor s-au redus cu aproximativ 12%, ministrul a trebuit de fapt să pregătească terenul pentru un nou val de scumpiri și evident, să-și treacă în CV o inițiativă mizerabilă și tentantă pentru partidele mari, ce vor dori să-l coopteze.

Trimiteți un comentariu