Andi Miron

De la erou național, la mascotă politică #bezeauaElectorală

Leon Dănăilă, celebrul și iubitul neurochirurg a devenit mascota Partidului Național Liberal. Doctorul apare pe afișele de campanie ale partidului, prin oraș, pe internet, onorează cu prezența la emisiuni TV în calitate de candidat pentru Senat din partea PNL și ține discursuri de campanie alături de ceilalți membri din conducerea partidului, la mitinguri.

Domnul doctor încă are un capital de încredere ridicat, nu degeaba l-au cooptat cei de la PNL în echipă. PNL încearcă să mânânce din acest capital al doctorului precum un dulău flămând. Cât de folos le va fi liberalilor această mutare și cât de murdar va ieși domnul doctor după alegeri, rămâne de văzut. 

Fără dar și poate, Leon Dănăilă este un adevărat profesionist. De asemenea, se vede că este un om bine intenționat, dar în același timp, un naiv. El este dovada clară a omului cu inimă mare, care așa cum spune, vrea să ajute. Își dorește asta, doar că naivitatea, ignoranța, lipsa de a putea conștientiza realitatea,  ceea ce se petrece în jurul lui de fapt, este mult prea mare. 

Politica este un rău necesar, iar alegerile sunt un teren de luptă în care orice este permis. PNL sau fostul PDL, joacă foarte murdar. Se folosește excesiv de imaginea acestui bătrânel idealist și simpatic. Dacă vor continua în aceeași manieră penibilă, e posibil ca toate eforturile de a reconstrui o imagine mai de ,,Doamne ajută!", să se întoarcă împotriva lor.

Pentru bietul doctor, jocul abia a început. Vârsta de 83 de ani nu îl recomandă pentru o cursă lungă, dar trebuie să încaseze din moment ce și-a ales acest drum. Îl așteaptă o campanie mizerabilă, în care va fi dirijat precum o jucărie cu telecomandă, servind interesele unor găști pline de caricaturi (vezi gafa din imaginea de mai sus). Îl așteaptă multe lovituri din partea contracandidaților, a presei și a cetățenilor. Prima deja a venit, o reclamație la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, din partea Ioanei Stăniloiu, iubita lui Remus Cernea. (citește știrea aici)

Să fii o mascotă este o alegere. Lipsa de informație te include în acea masă de manevră ușor de dirijat, iar cel mai grav este că din această masă fac parte foarte mulți tineri (viitorul țării, nu?), care habar nu au de ce au ieșit și de ce ies în stradă. Cu tineri frumoși și liberi, frenetici, amețiți și neinformați, viitorul țării nu sună bine deloc.

Unii, nici la bătrânețe nu știu în ce joc se află. Ce să mai discutăm de tineri...

Trimiteți un comentariu