Andi Miron

Ion visează la rochie de mireasă

În România încă mai există lucruri bune și unul dintre ele este acela că Ion încă nu îmbracă rochia de mireasă, ci doar o visează. Din 2015, de când s-a legalizat căsătoria între persoanele de același sex în America, comunitățile gay de pretutindeni au început să creadă în idealul lor. Legalizarea căsătoriilor gay din SUA le-au dat curajul de a fi mai vizibili, mai vocali, de a ieși în stradă și a protesta sau cum le place lor să spună, ,,să-și ceară drepturile".


De fapt, își cer mai mult decât drepturileÎn România, comunitatea gay este din ce în ce mai vizibilă prin mitinguri, acțiunile lor fiind susținute chiar și de către unii heterosexuali. Comunitatea gay organizează marșuri, proteste, se vaită, se victimizează spunând că le sunt încălcate drepturile. Dacă nu citești decât texte de pe poze cu cățeluși și pisici pe Facebook, ai șanse mari să pici în plasa acestor așazise victime ale sistemului. Tinzi să-i compatimești, să le dai dreptate, pentru ca mai apoi, să-i susții și să lupți chiar și tu pentru drepturile lor, pentru că simți că asta te face un tânăr frumos și liber ,,open minded". Asta doar dacă citești numai etichete de pe borcane și texte de-ale lui Poptămaș...

Dacă îndrăznești să mai gândești și cu mintea ta din când în când, iți pui întrebarea: ,,care drepturi le sunt încălcate?".

Ceea ce se petrece în România în momentul de față este un circ, format din două mari tabere: comunitatea gay și susținătorii săi, împotriva bisericoșilor, a susținătorilor familiei tradiționale. 

Comunitatea gay din România cere legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Judecând impulsiv, tinzi să spui că e normal să avem aceleași drepturi cu toții. Da, avem cu toții dreptul de a ne petrece timpul cum, când, cu cine și unde ne dorim atât timp cât nu încălcăm libertatea celuilalt. 

De la căderea comunismului, persoanele gay nu mai sunt nevoite să-și ascundă orientarea sexuală. Și totuși, de ce nu e legal ca ei doi sau ele două să se căsătorească?

Căsătoria între persoanele de același sex a fost și este ilegală pentru că este imorală. Personal, pot accepta ca doi oameni de același sex să facă tot ce-și doresc în spațiul personal, atât timp cât asta nu afectează pe alții. E absurd să fie interzisă homosexualitatea, pe cât de absurdă este oficializarea căsătoriei între homosexuali. Să spui că de azi, te apuci să arzi pe rug toți homosexualii, e la fel de deplasat ca și cum ai spune că de mâine, homosexualii au undă verde la căsătorie, fără a te gândi la consecințele pe care le implică o astfel de măsură.

Căsătoriile gay sunt imorale pentru că în calcul, intervine un aspect foarte important: copiii. Unii se nasc gay, alții devin așa în timpul vieții, în urma unei experiențe sau a unui cumul de experiențe. Consider că implicarea unei instituții precum căsătoria, în relația dintre persoane de același sex este o idee stupidă. Și nu, nu tot ceea ce fac americanii este de urmat și aplicabil în orice societate, așa cum sunt de părere unii hipsteri frumoși și liberi.

Implicarea unei instituții a statului, prin oficializarea mariajului dintre două persoane de același sex, ar expune și mai mult copiii la un comportament ce ar risca să fie perceput drept firesc. Și mai mult decât ceva firesc, ci chiar un trend la care s-ar putea alătura. Asta în condițiile în care nu toți copiii se nasc gay. Dacă legislația României s-ar conforma doleanțelor comunității gay, indirect, statul român ar fi complice, contribuind la o schimbare majoră de percepție și  implicit, de orientare sexuală a adulților de mâine.

Expunerea la astfel de modele ar putea produce mari confuzii în mintea unui copil, oricât de bună comunicare ar avea acesta cu părinții. În plus, părinții nu sunt pregătiți să abordeze astfel de subiecte cu copiii lor. 
Mai mult de atât, în cazul legalizării adopțiilor, e clar că un cuplu de homosexuali nu ar putea să transmită valorile heterosexuale unui copil. Vrem să ne protejăm copiii sau vrem să-l vedem pe Ion la starea civilă epilat și în rochie de mireasă?

Deși mass-media poate crea impresia că sunt niște victime, în România, comunitatea gay nu este discriminată, ci are doar niște lideri și prozeliți cu mult tupeu golănesc, egocentrici, naivi și cu idei stupide și fixe. Minoritățile sexuale sunt tolerate în România, ceea ce îi determină pe liderii lor să exploateze această toleranță, dând naștere la propagandă agresivă, continuă și plină de manipulări.

Și pe final, vă las cu cireașa de pe tort. Prostia unor oameni este înfiorătoare, dar mă inspiră.


Trimiteți un comentariu