Andi Miron

Cum și-a dat Dexonline.ro singur cu pumnul în gură

Pe cei de la Dexonline.ro îi chinuie tare de tot talentul. În ziua simulării evaluării naționale la limba română, s-au gândit să se erijeze drept instanță morală, înlocuind definițiile a trei cuvinte pentru care elevii trebuiau să le scrie sinonimele. În timpul examenului, Dexonline.ro a înregistrat peste 1000 de căutări pentru cele 3 cuvinte.

Cu siguranță au picat în plasă peste 1000 de elevi care și-au consultat telefonul în timpul examinării și alții cărora le-au suflat. Și nu, nu sunt de plâns. După această farsă, există reacții pro și contra. Din punctul meu de vedere, ovațiile nu-și au rostul. Cred că Dexonline.ro a câștigat vizibilitate ținându-se de glume, dar au pierdut din credibilitate. Au vrut să facă glume, dar s-au ales cu prejudicii de imagine. În mod normal, scopul DEX-ului este cu totul altul. De caterincă se ocupă alții, care se pricep și eventual trăiesc din asta. La fel și cu sancțiunile, alții au această responsabilitate.

Din moment ce Dexonline.ro dovedește o singură dată că este o sursă necredibilă, e de ajuns să nu se mai apeleze la ea, din moment ce există și Dex.ro sau Dexonline.net.
1 comentarii:

Eu cred ca bine au facut. Tinerii din ziua de azi mizeaza mult pe copiat. Toti au pretentii dar niciunul nu mai invata. In anii trecuti se mai invata cat de cat, acum...ioc. Lasa-i sa invete putin. Timp de cluburi vor avea berechet dupa ce termina liceul. #hotidemici

Reply

Trimiteți un comentariu