Andi Miron

Vă recomand doi vloggeri

În online se scrie din ce în ce mai puțin. De când cu Snapchat-ul, FacebookStories, InstaStories și posibilitatea de a face live-uri pe Facebook și Instagram, suntem încurajați să postăm cât mai multe fotografii și conținut video. Cât mai mult nu înseamnă neapărat și mai bun. Conținutul de pe rețelele sociale, în proporție de 80% este irelevant, iar apariția FacebookStories și InstaStories sunt niște mecanisme creatoare de și mai mult conținut irelevant. (am mai scris pe aceeași temă și aici)
Cu toții cunoaștem persoane captive în mediul virtual, care se vor influenceri și care se simt bine doar atunci când își postează farfuria cu mâncare, cremwurștii expuși la soare sau noul ceas sau telefon pe care și l-au cumpărat.

Evoluția rețelelor sociale este inevitabilă și cu toții suntem conștienți că asta prezintă atât părți pozitive, cât și negative. 

Se postează foarte multe banalități, oamenii se transmit live pe Facebook fără să facă nimic, alții se sinucid în direct și nu există nicio cale de a preveni astfel de lucruri. Copiii visează să devină vloggeri,  un nimeni poate ajunge persoană publică pentru că linge un cactus live, pe internet. Persoanele publice fabricate pe Facebook prind mai multă notorietate chiar decât cele mai abjecte, fabricate de către presa tabloidă; oamenii devin din ce în ce mai superficiali. Șase din zece oameni distribuie știri pe Facebook fără să le citească.  

Evoluția tehnologiei este o lamă cu două tăișuri. Prezintă avantaje doar dacă rămânem lucizi, dacă noi stăpânim tehnologia, nu ea pe noi. Mai în glumă, mai în serios, viitorul pare să semene cu cel din Idiocracy (2006). Ne îndreptăm cu pași mari spre un viitor plin de oameni cu capacități intelectuale scăzute, preocupați mai degrabă să se uite în farfuria celuilalt, la propriu.

Au apărut mulți vloggeri, dar puțini sunt cei care chiar au ceva relevant de spus. De aceea, vă prezint doi vloggeri pe care îi urmăresc și la care merită să aruncați măcar un ochi.

Andrei Cosmin - Mucalit de fel, Andrei comentează cu umor negru aspecte colorate din viața de zi cu zi.Alex Stoian - Alex e un tip ambițios și foarte pasionat de ceea ce face. Un vlog masculin pe lifestyle.

1 comentarii:

Eu prefer vloggurile cu tenta informativa, mai ales alea de fashion&beauty ca deh...
Si cele tehnologice is destul de interesante. Dar din cand in cand e bine sa mai stii unde sa apelez pentru o portie buna de umor.

Reply

Trimiteți un comentariu