Andi Miron

Dragostea necondiționată e o minciună gogonată!

Atențiune, discutăm despre dragoste într-o manieră cât se poate de rațională. Urmează un text plin de vești proaste pentru visătorii de cai verzi pe pereți.
Există oameni care sunt într-o relație și care, fiind absorbiți atât de tare în acest joc, își declară dragostea necondiționată pentru partener. Nimic mai greșit, fac asta fără să gândească prea mult. Fac asta pentru că filmul, muzica, industria de publicitate promovează astfel de clișee, mai exact iubirea necondiționată pentru iubită/iubit, soț/soție, care de fapt nu există. Să nu mă înțelegeți greșit, iubire există, dar nu iubire necondiționată.
„Te iubesc necondiționat, draga mea!”. Și eventual un „și așa va fi mereu”, pentru ca discursul să devină de un penibil și mai mare. Sună ca naiba să spui sau să auzi așa ceva dacă ai peste 16 ani și eventual mai mult de 3 neuroni semifuncționali și leșinați.


Ei bine, rațional vorbind, dragostea necondiționată nu există, pentru că dragostea într-o relație de cuplu, este condiționată și încă cum?! Da, este condiționată de fapte, iar sentimentul de iubire este unul cât se poate de egoist. Stai cu persoana respectivă pentru că ți-e ție bine. Îl faci să se simtă bine cu tine pentru a-ți fi ție bine. Fiecare-și face PR-ul pentru a-i fi bine. Dacă nu-l făcea cu tine, cu siguranță îl făcea cu altcineva și tot pentru asta, pentru a-i fi lui sau ei bine. O chestiune absolut firească, omenească. Ce faci când nu mai iubești? Pleci sau te complaci.

Dar ce înseamnă de fapt să iubești? Ce înseamnă dragostea? Pare o întrebare grea, când de fapt nu e chiar așa. După DEX, dragostea înseamnă: „Sentiment de afecțiune pentru cineva sau ceva; sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus; iubire, amor.”
Din punctul meu de vedere, dragostea reprezintă o stare emoțională foarte concentrată, caracterizată printr-un egoism mascat într-un mod natural, de cele mai multe ori inconștient și în același timp, o stare de dependență față de cineva, care creează atât satisfacții, cât și vulnerabilități.

Textele pline de ipocrizie și de lingușeală de pe unele bloguri în vogă prind bine la un public numeros, dar mulți nu înseamnă și de calitate. Eu am ales să scriu pe Femeide10, cred și sper că pentru un public feminin matur, conștient de aspectele prezentate în acest articol. De aceea, vă invit să le spunem adevărul și celor mai mici, pentru că ele tind să devină viitoarele femei de 10 de mâine.

Text publicat și pe Femeide10.ro.

Trimiteți un comentariu